Monteur worden bij Siers?

Welke locaties heeft Siers?

1
2
3
4
5
6
7
8
1

Oldenzaal

2

Raalte

3

Hattem

4

Elst

5

Utrecht

6

Dordrecht

7

Emsbüren

8

Almere

  • Oldenzaal
  • Raalte
  • Hattem
  • Utrecht
  • Almere
  • Elst
  • Dordrecht
  • Emsbüren (DL)

Met welke disciplines werkt Siers?

Werken met Gas.

Met z’n tweeën zijn jullie een ploeg. Jij als monteur van Siers, je collega is machinist of grondwerker. Hoewel hij officieel is ingehuurd, dus als onderaannemer voor Siers werkt, is ie eigenlijk gewoon je collega. Jullie werken al zo lang samen. De werkopdracht komt binnen op je tablet, gisteren al ontvangen van je uitvoerder. Gelukkig digitaal! Je hebt alles bij de hand: de opdracht, alle tekeningen, de KLIC-melding, het Veiligheid & Gezondheidsplan, eventuele bodemonderzoeken. Veilig werken staat elke dag weer op nummer één. Je werkdag begint met de LMRA, de last minute risico analyse. Bij Siers geldt: we werken veilig, of we werken niet.

Werken met Water.

250 meter waterleiding leggen in de binnenstad. Dat is een bewerkelijke klus, voor de meeste medewerkers vooral daarom zo mooi. In de praktijk werkt het zo: je uitvoerder geeft je de opdracht. Daarbij horen voorschriften en eisen van de opdrachtgever, zoals eisen op het gebied van hygiënisch werken en veilig werken. Op de werklocatie ligt de uitvoering op jouw bordje. Dan zie je dat je toch leidingen kruist. Dat betekent dat er raketboringen moeten worden gemaakt. Hoe meer ervaring je krijgt, hoe beter je voor elke hobbel in de weg een oplossing vindt en je de uitvoering kunt sturen. Je uitvoerder blijft nauw betrokken en is jouw vaste aanspreekpunt

Werken met Stadsverwarming.

Stadsverwarming aanleggen is groots. Je werkt vaak met grote diameters buizen in brede en diepe geulen. Je ziet dagelijks welke impact dit heeft op de omgeving. Het wordt voor sommige buurtbewoners soms best lastig om hun huis te bereiken. Je bent niet alleen een technicus, je bent ook te gast in de wijk en daar ben je je goed van bewust. Dat betekent dat je medeverantwoordelijkheid draagt: het schoonhouden van de omgeving, rommel opruimen, geen harde muziek of andere bouwhinder. En ja, soms sta je belangstellende buurtbewoners ook te woord en dat doe je op een keurige manier. Want dit vak blijft boeiend, voor jou als vakman maar ook voor het publiek.

Werken met Elektra.

Ze zeggen wel eens dat elektra de moeilijkste discipline is van allemaal. In de grond werk je met laagspanning (LS) of middenspanning (MS) en hiervoor heb je (of krijg je) een officiële opleiding tot monteur LS of MS, het bijbehorende BEI-certificaat en een eventuele aanwijzing voor meer verantwoordelijkheden en bevoegdheden. Want er komt nog wel wat bij kijken! Zowel op het gebied van techniek als veiligheid. Het werk vergt van jou als monteur grote zorgvuldigheid. Veilig werken staat elke dag op nummer één in je takenlijst. Je bent als monteur een echte uitvoerder, met een hele specifieke opleiding en vooral bedachtzaam in je werk. Afwisseling pur sang.

Werken met Telecom.

De ene dag werk je op een nieuwbouwproject om een verdeelkast aan te sluiten. Tientallen toekomstige bewoners kunnen daardoor na de sleuteloverdracht van hun huis meteen televisiekijken en internetten. De andere dag is er een spoedklus bij een aansluiting waar de kabel per ongeluk geknikt is. De dag erna bouw je een eindversterker achter een bestaande kast, verplaats je een algemeen overnamepunt of ga je het signaal inregelen. Als telecommonteur werk je vaak alleen, dus je bent je goed bewust van je verantwoordelijkheid. Contact met klanten heb je ook, bijvoorbeeld wanneer er nog geen kabel ligt. Je zoekt de kabel, brengt hem naar binnen en sluit ook het modem aan. Soms maak je klanten heel erg blij, als je alles werkend achter laat! Siers Telecom is ook actief in glasvezelwerkzaamheden: als monteur kun je ook specialist worden op het gebied van lassen en blazen van glasvezelkabels.

Werken met Installatietechniek.

Afkomstig uit de bouw of de energiesector? Dan ben je bij ons aan het juiste adres. Jouw collega’s zijn vakmensen in de installatietechniek. Keuze genoeg binnen deze discipline van Siers: huisautomatisering, domotica, complete infra-aanleg in de utiliteitsbouw, het leggen en aansluiten van zonnepanelen, laadpalen en LED-verlichting en het plaatsen en aansluiten van POP-stations voor glasvezel. En we hebben de bijzondere disciplines bliksembeveiliging, aardingen en potentiaalvereffening: erg specialistisch werk. En als je dat graag wilt, dan switch je bij ons heel gemakkelijk naar een baan in een andere discipline, bijvoorbeeld gas, water of stadsverwarming. Dat hebben wij ook in huis. Siers ondersteunt je daar waar mogelijk, om je op de plek te krijgen waar jij floreert. Op vaktechnisch gebied, maar vooral ook op veiligheidsgebied.

KOM IN CONTACT MET ÉÉN VAN ONZE RECRUITERS.

Zij helpen je graag met jouw zoektocht naar de perfecte baan en staan klaar voor al jouw vragen.

Bart Buurman

Recruiter

E-mail:
b.buurman@viasiers.nl

Telefoon:
0541 572 271

Yvonne Berfelo

Recruiter

E-mail:
y.berfelo@viasiers.nl

Telefoon:
0541 572 271

© Copyright 2018 - Werken ViaSiers