ONTMOET JE COLLEGA’S.

COLLEGA’S AAN HET WOORD.

Wouter Kienhuis:

Monteur leiding & montage.

“Bij Siers ben ik met de moeilijkste discipline begonnen: elektra. Dat is naar mijn mening de beste volgorde. Ik heb eerst de machinistenopleiding gedaan en ben na de elektraopleiding begonnen met de gasopleiding. Het liefst wil ik in de sanering aan het werk omdat ik vind dat daar de uitdaging zit. Nu ben ik in de nieuwbouw ingepland. De reden dat Siers dit doet, is dat je de basis en dus het vak goed leert. Werken bij Siers is goed, het is een sociaal bedrijf waar we het goed voor elkaar hebben. Je werkkleding wordt opgemeten, je bestelt het vervolgens via internet en ze komen het thuis brengen. Het is een goed georganiseerd bedrijf.”

Jarno Pot:

monteur laagspanning/middenspanning.

“Bij Siers kon ik aan de slag als leerling-monteur laagspanning. Ervaring nam ik mee uit de woningbouw, als elektromonteur. Ik heb inmiddels ook de VP-aanwijzing waarmee ik zelfstandig mag werken. Momenteel doe ik de opleiding voor middenspanningsmonteur. Elke dag op pad met een collega die middenspanningsmonteur is om praktijkkennis op te doen. Druk, maar leuk! Het vergt grote nauwkeurigheid en verantwoordelijkheid. omdat je hier te maken hebt met hoge voltages. Als er iets niet goed gaat, dan kan dat grote gevolgen hebben, zoals een complete wijk die zonder stroom komt te zitten. Siers is een bedrijf waar het contact onderling makkelijk is, ook met leidinggevenden. Als je nu een elektraopleiding via het SPG gaat doen, dan denk ik dat je je hele leven lang verzekerd ben van werk.”

Jan Eertink:

voorman.

“Als je net begint, dan heb je vaak toch wel vijf, zes of zeven jaar nodig om alles onder de knie te krijgen. Mijn advies is: rouleren in huisaansluitingen, reconstructies, saneringen, nieuwbouw, enzovoort. Natuurlijk is het in de praktijk zo dat het één je wat meer ligt dan het andere. Maar ik zou niet de hele dag binnen vier muren kunnen werken. Je hebt de vrijheid als je in de infra werkt, maar je moet er wel mee om kunnen gaan. Maar dat leer je wel, want er zal hoe dan ook productie moeten zijn. Siers is een sociaal bedrijf. Als je hulp nodig hebt, dan wordt er echt iets voor je gedaan. Er is hier begrip voor de mensen. Ik denk dat het bij grotere bedrijven anders gaat. Misschien is het gevoelsmatig, maar goed, daarom werk ik hier al zo lang.”

Nick Sander van Dijk:

monteur telecom.

“Van stratenmaker, civiel medewerker, kabelschademonteur tot telecom-monteur. Ik heb het gedaan door veel ervaring in de praktijk op te doen. Het werk is ontzettend leuk omdat je heel veel meemaakt. Je komt overal en geen dag is hetzelfde. Het kan zijn dat je soms moet graven, je bouwt kasten, in mijn geval voor Ziggo, letterlijk vanaf nul tot aan het moment dat dat het modem werkt. Ik werk vaak alleen en dat vind ik erg prettig, maar je hebt dan ook een grote verantwoordelijkheid. Je moet bewijzen dat je alleen kunt werken. Ik zou niets anders willen doen, nou ja, behalve straks ook glasvezelmonteur worden. De opleiding ga ik binnenkort doen.“

Jeroen Staman:

monteur warmte.

“Waar ik de lol in dit vak vandaan haal, is het omgaan met andere mensen. We hebben hier, om mee te beginnen, een hele hechte groep mensen bij Siers. In de nieuwbouw heb ik vaak te maken de plafondspuiter, de vloerenlegger, noem ze maar op. Je hebt veel aanspraak en je zorgt er samen voor dat je elkaar niet in de weg loopt. We voeren ook veel renovaties uit. Dat is puzzelen en meten. Het blijft een verrassing wat je tegenkomt, een soort avontuur nadat je onder de vloer bent gedoken. Je krijgt de vrijheid en de verantwoordelijk om zelf te doen wat je wil, als je het werk maar goed doet en het op tijd af hebt. Ondanks dat het soms heel hard werken is, is het juist daarom heel ontspannend werk.”

René Cornelissen:

monteur telecom.

“Het leukste aan dit vak is dat je vrijheid hebt, je bent buiten! Elke dag bij mij is anders. Bij ons zijn het vaak kleine klusjes, vaak één of twee dagen en dan zijn wij weer weg. En je komt overal, in weer en wind, maar in het voorjaar zitten wij als eerste in het zonnetje. Je moet van aanpakken weten en niet bang zijn voor vieze handen. Als je dat niet wilt, dan is dit geen vak voor je. Tegenwoordig is bijna alles digitaal. Ik heb een tablet bij me. Een week vooraf heb ik mijn planning al in beeld. Vaak is een klus een dag werk, maar soms ben ik ook wel eens een paar uur ergens aan het werk. Ik werk meestal alleen, maar grotere klussen doe ik samen met een collega. Zo doen wij elke dag weer ons best om efficiënt te werken.”

Marc de Vries:

monteur warmte.

“Werken in de stadsverwarming betekent vrijheid en uitdaging, zeker als je storing en onderhoud doet. Er is meer variatie en je bent meer onderweg dan in de nieuwbouw. Bij een lekkage moeten we er binnen een uur zijn en er voor zorgen dat die snel verholpen wordt. Binnen de warmte-aanleg zit ook nog enorm veel variatie, vooral in materialen: kunststof, staal of koper, en je ziet variatie per opdrachtgever. Wil je dit doen, dan moet je handig zijn. Het werk zelf leer je in de loop van de tijd. Je krijgt daarvoor opleidingen van Siers. Onze club die vanuit Almere en Utrecht werkt, is een hecht team. Wij werken altijd met z’n tweeën, vanwege de veiligheid. Veiligheid is het belangrijkste als je werkt in de warmte, elke dag opnieuw.“

Bart Buurman

Recruiter

KOM IN CONTACT MET ÉÉN VAN ONZE RECRUITERS.

Zij helpen je graag met jouw zoektocht naar de perfecte baan en staan klaar voor al jouw vragen.

Schuttersveldstraat 22
7575 BR Oldenzaal

E-mail: b.buurman@viasiers.nl
Telefoon: 0541 572 271

© Copyright 2018 - Werken ViaSiers