Traineeship ViaSiers.

Zie jij jezelf als ontwerper, werkvoorbereider, uitvoerder, calculator, telecommunicatiespecialist, omgevingsmanager, directeur, projectcoördinator of toch teamleider of inkoper? Of weet je het eigenlijk nog niet precies? Van harte welkom bij Siers! Wij zoeken jou en we gaan je daarbij een jaar lang ondersteunen.

In het traineeprogramma van Siers kies je zelf je weg. Je opleidingsachtergrond vinden wij eigenlijk niet het allerbelangrijkste. Onze trainees komen uit alle hoeken: Civiele techniek, Bouwkunde, maar ook Textielkunde of Forensisch Onderzoek. Jazeker, ook dát is mogelijk. Belangrijker is dat je alles wilt weten over de ondergrondse geheimen van de infrawereld en dat je de juiste competenties hebt om deze flinke onderneming aan te gaan. Een traineeship bij Siers betekent een jaar lang uitdaging en verwondering.

Je krijgt intensieve begeleiding van een persoonlijke mentor. Samen met hem of haar kom je er achter waar je ambities en passie liggen. “Je kansen komen vanzelf voorbij”, zo vat een collega, die ooit als trainee begon, het samen. Zo werkt de dynamiek bij Siers.

Als trainee krijg je het eerste half jaar alle disciplines van Siers van dichtbij te zien. En dat zijn er nogal wat: gas, water, elektra, telecommunicatie, koude/warmte, duurzame energie zoals zonnepanelen of bidirectionele EV-laadpalen, installatietechniek, engineering, revisie, assetregistratie. Voldoende keuze of misschien wel te veel? Geen probleem, we begeleiden je tot de eindstreep. Dat doen wij al tien jaar lang. En maak je geen zorgen over (je gebrek aan) techniekkennis; dat komt later. Zonder dat je het doorhebt, ben je aan het eind van het traject klaar voor een verantwoordelijke functie en draai je zelfstandig projecten.

Mark Koeslag
HBO Commerciële economie

Wat ik dacht bij kabels en leidingen? Nooit van gehoord, dus kom maar op! Ik werd enthousiast door gesprekken met iemand die ik kende en hier al werkte. Het was een sprong in het diepe maar wel eentje waar ik met vertrouwen naar uitkeek. Ik heb met heel veel mensen in de eerste maanden gesproken om er achter te komen wat voor soort bedrijf Siers nu eigenlijk is. Dat was eigenlijk wel heel tof.

Als ik nu terug kijk overtreft het mijn verwachtingen. Ik dacht dat ik langzamerhand in het team zou groeien. Maar dat ging toch wel wat vlotter. Als assistent-uitvoerder geef ik leiding aan de werkvoorbereiders en de engineers en ben ik eindverantwoordelijk voor het project. In de praktijk betekent dat veel contact met gemeenten, klanten en onze eigen monteurs en werkvoorbereiders. Wat je bij Siers vooral nodig hebt is een gunfactor, openheid en nuchterheid. Siers is no-nonsense: what you see, is what you get. Maar je moet hier ook zeker tegen een stootje kunnen.

De kennis over de techniek haalde ik binnen door te vragen, te vragen en te blijven vragen. Onze monteurs bijvoorbeeld zijn heel gepassioneerd aan het werk en laten graag zien wat ze doen. Wat zo leuk is aan telecom is dat we vooral kortcyclische projecten hebben. Met een workload(projecten) van zo’n vijfhonderd per jaar is ons werk afwisselend en uitdagend. Siers is een bedrijf waar je een hele goede basis gaat krijgen. De voorwaarden zijn allemaal goed en alles wordt voor je geregeld. En er zijn meerdere mogelijkheden om stappen te maken, als je dat wilt en als je er open voor staat.

© Copyright 2018 - Werken ViaSiers